Leer zelf een wervende vacaturetekst schrijven

Recruiters vinden het schrijven van vacatureteksten een van de minst aantrekkelijke taken binnen het recruitmentproces (Recruitment Kengetallen Onderzoek 2020). Bovendien komen ze er vaak vanwege hun drukke werkzaamheden helemaal niet aan toe. Niet gek om dit dan uit te besteden aan externe tekstschrijvers. Zeker omdat een vacaturetekst vaak de eerste kennismaking van een kandidaat met je organisatie is. En we weten allemaal hoe belangrijk een eerste indruk is. Daarnaast leidt een goede wervende vacaturetekst tot kwalitatief betere sollicitaties.
Maar wil je met je recruitment- of HR-team toch zelf aan de slag met het schrijven van vacatureteksten? Boek dan onze inhouse- of online training ‘wervende vacatureteksten schrijven’: een training waarin we onze kennis over het schrijven van aantrekkelijke, doelgroepgerichte en vindbare vacatureteksten delen.

Inhoud en kosten

In overleg bepalen we de exacte inhoud van de training. Na afloop weet je in ieder geval welke informatie je nodig hebt voordat je aan de slag kunt gaan met schrijven (je ontvangt van ons ook een handige gesprekshandleiding om te gebruiken tijdens je intake met de vacaturehouder). Ook weet je waaraan een goede vacaturetekst voldoet, hoe je je doelgroep aanspreekt en hoe je ervoor zorgt dat je tekst wordt gevonden. Verder delen we belangrijke do’s en don’ts met je (denk hierbij ook aan wet- en regelgeving). Binnen 4 weken na afloop van de training kan iedere deelnemer de eerste zelfgeschreven of herschreven vacaturetekst aan ons voorleggen die wij dan zullen voorzien van tips om deze tekst nog beter te maken.

Hoe uitgebreid een training is kan per klant verschillen. Een training kan inhouse of online plaatsvinden, het aantal deelnemers kan variëren en ook het aantal trainingssessies. Neem voor een vrijblijvende prijsopgave contact met ons op.