Onlineheaderswvt57

Een goede vacaturetekst herken je zó!

Wil je een goede vacaturetekst schrijven, dan ligt het voor de hand om je te laten leiden door de officiële interne functieomschrijving. Daarin staan immers netjes de taken en eisen op een rijtje. Alleen… hoe wervend is die informatie? De juiste kandidaat weet vaak al heel goed wat het werk inhoudt. Een goede vacaturetekst mijdt clichés en probeert de kandidaat te overtuigen met een boeiend verhaal over het werk, de afdeling en de organisatie. Dat lukt je niet met een droge opsomming van feiten.

Een goede vacaturetekst bevat nieuws!

Een wervende tekst legt uit wat je tijdens je werk zoal tegenkomt en wat het interessant maakt. Verder staat er in welke kennis, ervaring en talenten je nodig hebt en waarom. Eventueel kun je ook vertellen wat het werk lastig maakt. Zo zorg je dat alleen gemotiveerde kandidaten reageren, die de uitdagingen kennen en bereid zijn de koe bij de hoorns te vatten.

Puntig en to the point!

We komen in onze wervingsteksten snel ter zake met een sterke, beknopte inleiding, zodat de lezer direct weet of verder lezen nuttig is. Verder gebruiken we liever geen ellenlange opsommingen, maar maken we een goed leesbare mix van tekst en bullet points. Een goede vacaturetekst houdt verder rekening met de interesses van de doelgroep, en natuurlijk óók met SEO, door inzet van de juiste zoekwoorden.

Waarom zou je ons jouw vacatureteksten laten schrijven?

Een succesvolle wervingstekst opstellen en ‘in de markt zetten’ is een vak. Een vak dat wij al geruime tijd uitoefenen voor uiteenlopende bedrijven, zoals AkzoNobel, Sligro Food Group, Samskip, Arriva, Vitens en Danone. Vacatures op het gebied van techniek, logistiek, R&D, retail, business, medisch, horeca, ICT… we zijn van alle arbeidsmarkten thuis.